O Klubu
  Home | Historijat discipline | O Klubu | Treneri | Kodeks ponasanja | Novosti  | Sensei Funakoshi | Mudrosti ucitelja | Osnovni stavovi potezi | Galerija slika | Favorite links | Zanimljivosti | Kontakt stranica | Knjiga gostiju / guest book  

Biografija Kluba

Karate klub "Lukavac-Reweus" je osnovan 15.01.2000. god. na inicijativu trenera tadasnjeg kluba borilackih vjestina "Merco" g. Dragise Sekulica i g. Nermina Imamovica Patare vlasnik firme "Reweus" iz Lukavca. Inace, karate klub se poceo trenirati u Lukavcu daleke 1980. g. gdje je pored Nedje Savica, jedan od trenera bio i Dragisa Sekulic. Klub je veoma brzo dobio i vlastite prostorije za treniranje sa dvoranom oko 120 metara kvadratnih, svlacionicama, mokrim cvorom i kancelarijom, koje je vlasnik pomenutih prostorija g. Nermin Imamovic adaptirao i dao na upotrebu klubu. Time je klub stekao optimalne uslove za rad.

Veoma brzo u klubu jaca takmicarska ekipa, a takmicari: Samra Memic, Eldar Spahic, Danijela Sekulic, tadasnji reprezentativci Bosne i Hercegovine, zajedno sa Almom Atic, Zeljkom Zombrom, Denisom Kurticem i Dejanom Guticem postaju okosnica takmicarske ekipe koja osvaja medalje kako na domacim prvenstvima tako i na medjunarodnim karate turnirima. Vec prve godine osnivanja takmicari: Samra Memic, Danijela Sekulic, Alma Atic i Tarik Morankic postaju prvaci Bosne i Hercegovine, a medalje na drzavnom prvenstvu osvajaju jos i: Zeljko Zombra, Eldar Spahic, Dejan Gutic i Denis Kurtic.

Godine 2002. Skupstina kluba donosi odluku da se klub uclani u novoformirani Savez Karate klubova Federacije Bosne i Hercegovine (SKKFBiH) koji se takmici u WKC svetskoj asocijaciji. U novoformiranom savezu KK "Lukavac-Reweus" preuzima jednu od vodecih uloga kako na domacim, tako i u medjunarodnim takmicenjima. Iste godine takmicarka kluba Alma Atic brani drzavne boje na svjetskom juniorskom WKC prvenstvu koje se odrzalo u Novom Sadu (oktobar 2000) i osvaja bronzanu medalju u kategoriji mladjih juniorki (borbe +56kg).

U 2003. g. klub nastavlja sa dobrim rezultatima, te na turnirima u Pecuhu (Madjarska), Bihacu, Travniku, Mehuricu, Zenici i Tuzli biva proglasen najuspjesnijim klubom, a na medjunarodnom karate turniru u Sevnicama (Slovenija) po ukupnom broju osvojenih medalja zauzima trece mjesto iza ekipa reprezentacije SCG i domacina Sevnica. U toj godini takmicari KK "Lukavac-Reweus" osvajaju preko 300 medalja.

U 2004. g. klub je najuspjesniji na slijedecim turnirima: "Pecuh 2004" Madjarska, "Hasen do" kup Zenica, "Orhideja kup" Novi Travnik, "Bihac 2004" Bihac, "Futura kup" Bugojno, "Gracanica 2004" Gracanica, "Kup oslobodjenja" Tuzla, "Karate - snaga i duh" Zepce. Na svjetskom kupu za djecu i kadete, i svjetskom juniorskom WKC prvenstvu odrzanom u Darmstadtu - Njemacka, u oktobru 2004. godine, takmicarka kluba Dajana Susak osvaja srebrenu medalju u katama sto je bio i najveci uspjeh nase karate reprezentacije.

Zenski seniorski kata tim u sastavu Alma Atic, Danijela Sekulic i Samra Memic u 2004. godini osvaja dvanaest zlatnih medalja ekipno kako na domacim tako i na medjunarodnim karate turnirima.
Klub ima i veoma jaku seniorsku ekipu u borbama (Zeljko Zombra, Artan Hodaj, Eldar Spahic i Denis Kurtic), a takmicar Zeljko Zombra trenutno vazi za najuspjesnijeg seniora WKC SKKFBiH. Pomenuti takmicar je na mnogim medjunarodnim i domacim karate turnirima osvajao prva mjesta u borbama +78 kg, a na turnirima "Super 8" u Bugojnu, Tuzli, Lukavcu, Zenici, Gracanici i Zavidovicima takodje je osvojio prva mjesta u borbama (apsolutna kategorija). Inace je drzavni vice sampion SKKFBIH. 

Trenutno najuspjesniji takmicari kluba i WKC prvaci drzave u svojim kategorijama su: Zeljko Zombra, Dejan Gutic, Denis Kurtic, Artan Hodaj, Samra Memic, Danijela Sekulic, Alma Atic, Dajana Susak, Ilda Osmanovic, Emir Cosickic, Haris Likic, Armin Ibrahimagic, Miralem Imamovic, Miralem Bijedic, Lejla Kovacevic i Dinela Begic.
Zaista imponuje cinjenica da ovaj klub ima drzavne prvake u gotovo svim kategorijama i da je u 2004. godini osvojio preko 450 medalja na domacim i medjunarodnim turnirima. Takodje na izboru za sportistu i klub godine (2004) KK "Lukavac-Reweus" je pokupio gotovo sva priznanja: najuspjesniji klub, najuspjesniji sportista (Dejan Gutic), najuspjesniji trener (Dragisa Sekulic), najuspjesnije nade, pioniri, juniori, kadeti, seniori...

Za sav uspjeh kluba moze se zahvaliti prije svega sponzoru, g. Nerminu Imamovicu, koji je obezbijedio optimalne uslove za rad i treninge, zatim treneru Dragisi Sekulicu koji je neumorni entzuijast u radu sa djecom i otkrivanju novih talenata.

Danas klub broji oko 70 clanova koji imaju preko 60 treninga mjesecno, a treneri su:

1. Dragisa Sekulic - 4. dan - trener takmicarske ekipe i pocetnika

2. Zeljko Zombra - 2. dan - trener zelenih i plavih pojaseva

3. Samra Memic - 2. dan - trener zutih, oranz i crvenih pojaseva

U klubu trenira 9 majstora karatea, 14 majstorskih kandidata (braon pojaseva), 35 zelenih i plavih pojaseva, a ostali su nizi pojasevi (crveni, oranz i zuti).

Svi potencijalni interesanti za treniranje u ovom klubu mogu se obratiti u prostorije kluba svakim radnim danom od 18:30 ili na email adresu. 

DODJITE I TRENIRAJTE SA NAJBOLJIMA
Posalji Email